Westland

Fietsenberging

Nazareth

Deze fietsenstalling werd ontworpen voor bouwonderneming Damman en geplaatst in Nazareth.

Machineconstructie

Rentec, Pittem

Deze constructie werd gemaakt voor machinefabrikant Rentec in Pittem. De ganse constructie vormt het onderstel voor een geheel van machines voor hout afvalverwerking.

Borstwering

Deinze

Deze borstwering werd gemonteerd boven een nieuwe fietstunnel, in opdracht van Stadsbader.

Brandtrap

Brouwerij Sint-Bernardus, Watou

Deze brandtrap werd volledig op maat getekend en gemaakt. Hij start aan het dakterras, gaat rond het gebouw en eindigt met een neerklapbaar gedeelte. 

Floating Island

Triënnale Brugge

Drie jaar na de vorige constructie op de Triënnale mocht Westland opnieuw meewerken aan de uitvoering van dit Floating Island. Het werk is ontworpen door het Koreaanse architectenbureau Obba en werd geplaatst door Westland.

Leuningen en rails

NMBS station, Ternat

Deze leuningen worden ontworpen naar de huidige situatie in het station. Na een volledige opmeting te doen werd alles in 3D getekend en uitgewerkt voor productie en montage.

Fenders & Lighthousing Rack

Case New Holland, Zedelgem

Deze container werd ontwikkeld rond een specifiek stuk van CNH. Het model omvat neerklapbare stukken om het stapelen te vergemakkelijken.

Side Skirt Rack

Atlas Copco Belgium

Dit rack werd ontworpen rond een 3D tekening van de side skirt. Dankzij 3D tekenen kan een rack optimaal ontworpen worden om zo veel mogelijk stukken in één container te krijgen.

Pipe rack

Westvlees, Westrozebeke

Dit pijpenrek werd getekend, geproduceerd en gemonteerd tussen twee gebouwen van slachthuis Westvlees in Westrozebeke. Het overbrugt de afstand en laat leidingen en buizen vlot van het ene gebouw naar het andere overlopen.

Tijdelijke fietsenstalling

Stationsomgeving Kortrijk

Tijdens de verbouwing van het station van Kortrijk en de heraanleg van de stationsomgeving werden tijdelijke fietsenrekken gemaakt aan de voor- en achterkant van het station. Bouwheer Stadsbader kwam aankloppen bij Westland voor een simpele maar degelijke constructie.

Doorrijstelling

Barco Clean Room, Kortrijk

Barco bouwde een volledig nieuwe fabriekshal in 2017. Om de grond zo veel mogelijk te kunnen benutten en toch plaats te hebben voor hun luchtzuiveringsinstallatie opteerden ze er voor om een constructie te plaatsen die de zuiveringsmachines draagt. Wij namen alle afmetingen van het gebouw, noteerden alle wensen en vereisten van Barco en gingen ermee aan de slag.

Volvo dollies & iframes

Volvo Cars, Gent

De iframes met bijhorende dollies zijn een onderdeel van een logistieke oplossing voor de Volvo fabriek in Gent. Alle dollies kunnen individueel worden geladen met paletten waarop onderdelen van een auto gestapeld staan. Nadat alles terug is aangevuld, wordt de dollie in een iframe gezet, waarna vier iframes samen aan een traktor door de fabriek worden getrokken.  

Volvo V60 Car Body Rack

Torslanda Volvo Factory, Zweden

Het car body rack voor de Volvo V60 werd ontwikkeld om de volledige body van het break model te verhuizen van Zweden naar België. Door Volvo werd beslist de V60, die oorspronkelijk volledig werd afgewerkt in Zweden, te laten assembleren en afwerken in Gent.

 

Westland leverde 1300 body rack containers, goed voor zo’n 1000 ton staal of 81 vrachtwagens. De productie van de container gebeurde in Slowakije, in onze dochteronderneming Westmetal sk die gespecialiseerd is in automotive racks.

Drijvende loungeruimte

Atelier Bow-Wow, Triënnale Brugge 2015

Deze constructie werd ontworpen door een Japans Architectenbureau die deelnam aan de Triënnale in Brugge. Ze werkten ervoor samen met Brugse architectenbureau Dertien12, die op zijn beurt Westland contacteerde voor de constructie van het ontwerp.

Snelkoeltunnel

Westvlees, Westrozebeke

Deze staalstructuur werd gebouwd naar het nieuwe gebouw van Westvlees. De structuur dient om er een koeltunnel in te bouwen.

Fietsenstalling

De Lovie, Poperinge

Voor een nieuwe fietsenstalling op domein De Lovie creëerde Westland een modern ontwerp met houten afwerking die kan dienen als fietsenstalling, maar ook als afdak om te picknicken.

Samenwerken voor een toekomstig project?