Onze
activiteiten

Wat ooit startte als stalinrichting voor landbouw, evolueerde naar complexe stalen structuren en klant specifieke seriestukken. We ontwikkelden kennis en knowhow in de wereld van transportverpakking en ontwikkelden ons tot leverancier van verschillende op maat gemaakte racks bij klanten in gans Europa. Op vandaag zijn we nog steeds actief als leverancier van staalstructuren voor industriële klanten en maken we grote en kleine series racks en klantspecifieke artikelen in zowel België als Slowakije.

Activiteiten

Made to measure
transport racks

Een ‘transport rack’ is breed inzetbaar. Het kan dienen om het productieproces te verbeteren of te versnellen, het kan gebruikt worden om fabricaten van punt A naar punt B te vervoeren, maar het kan ook ingezet worden als stockage tool.

We starten telkens vanuit het te vervoeren product en de noden van de klant. Via 3D tekeningen gaan we aan de slag voor het ontwerpen van de container. Als het ontwerp op punt staat, wordt een protoype gemaakt. Eenmaal het protoype werd getest en goedgekeurd, volgt vaak een serie. Afhankelijk van het volume en de technische vereisten van het rack, wordt het ofwel in onze productie in België, ofwel in ons zusterbedrijf Westmetal, in Slowakije, gemaakt.

Dolly/trolley

Deze transportkarren worden gebruikt in productieplaatsen om de flow te verbeteren. 

Vouwbaar

Om transportvolume te besparen bij het voeren van lege racks, wordt soms geopteerd voor een neerklapbaar ontwerp.

Stapelbaar vast model

Automotive racks die binnen het bedrijf blijven hoeven niet altijd vouwbaar te zijn. Ook gesloten bakken of draadnetcontainers zijn.

Statieven

(Schilder)statieven worden op maat van het productiestuk gemaakt zodat de behandeling kan worden geautomatiseerd.

Stapelkolom

Als stukken horizontaal moeten worden gestapeld, is een stapelkolom een uitstekende optie om stukken vast te zitten. De vingers blokkeren één voor één om stuk per stuk.

Metaalconstructies
& staalstructuren

Of het nu om trappen tussen gebouwen gaat, een noodtrap of een leuning voor een bestaande trap, alles kan gemaakt worden. We vertrekken van bestaande afmetingen of komen alles opmeten en maken een plan voor productie begint.

De structuren worden thermisch verzinkt of gelakt in onze lakafdeling.

Dankzij inhouse engineering kunnen we het volledige project van A tot Z gaan utiwerken en opvolgen. De projectverantwoordelijke biedt een uitgewerkte offerte aan en gaat na goedkeuring aan de slag met de technisch tekenaar. Eenmaal alle opmetingen gedaan zijn wordt alles uitgetekend in 3D en daarna geproduceerd. Tijdens het ganse proces wordt feedback uitgewisseld met de klant zodat iedereen met het eindresultaat tevreden is.

Samenwerken met Westland?

Benieuwd wat we wij voor jouw project kunnen betekenen?