Internationaal
familiebedrijf

Westland & Westmetal

Westland & Westmetal werken zij aan zij voor de verschillende grote en kleine projecten in custom made racks. Onze klanten bevinden zich in gans Europa. 

Tijdslijn

1960

Opgericht in 1960 door Roger Louwagie, richtte het bedrijf zich in het begin vooral toe op toelevering voor de landbouw. Silo’s, voederinstallaties en stalinrichtingen passeerden in die periode vooral door het metaalatelier.

1998

Sinds 1998 staat Westland onder leiding van Karel Louwagie, die het bedrijf specifiek ging uitbouwen in paardenstallen, racks en metaalconstructies. 

2002

Westland beslist om niet langer de inrichting van varkensstallen te produceren. Daardoor komt er meer capaciteit vrij om de andere activiteiten uit te breiden.

2003

In 2003 wordt Westmetal CZ opgericht, een dochteronderneming in Tsjechië, met als doel grotere series racks te gaan fabriceren. 

2004

Na één jaar in Tsjechië verhuist Westmetal naar Slowakije. Westmetal groeit uit tot een team van 50 personen die in twee ploegen werken. 

2022

In 2022 wordt opnieuw beslist om de activiteiten wat te vernauwen. De afdeling horse housing wordt overgelaten aan de firma Matthys uit Lo. Sindsdien produceert Westland voornamelijk nog made to measure transport racks en staalstructuren. 

Samenwerken met Westland?

Benieuwd wat we wij voor jouw project kunnen betekenen?